Kartor o gardiner

Sörplar i mig mitt beroende. O filurar. Väntar på att svärmor ska hämta mig. Sen drar vi o handlar tyg så hon kan sy fina gardiner till mig 😚

Påsken har varit alldeles lagom med påskmat, mys med familjerna, med sambon, med nya starwars, pysslande med påskkarta, gömma påskägg o dekorera efterätten. Med loppis, med torget o med dollarstore.

Både jag o Loke var helt slut igår o sov mest hela dagen. Han somnade i min famn. Där sov vi en stund tills min arm gjorde ont. Då flyttade jag han försiktigt till sin vagn. Loke gnyr lite, sträcker på sig, gosar in sitt ansikte i sin uggla o somnar om igen. O jag återvänder till soffan o somnar om jag oxå.

Tog dock hand om en hel hög tvätt igår o nu ligger det vikt på bordet o väntar på att få komma in i sina garderober. Min fina tekanna står kvar på soffbordet sen igår o luktar pepparmint. Nu laddar vi om till planerna i helgen.

Puss

0 kommentarer

Ett hem

Ett hem är ett hem där man trivs. Där man sover äter o myser. Där man kan slappna av o vara sig själv. Som man pryder som man vill o som man trivs bäst med. 

Där disken står på staplar. Dammtussar nu pryder golvet. Nakna fötter sprider smuts. En använd handduk hänger på en stol. 

Men ett hem känns som inte så längre. Ett hem ska visas upp. O skrytas. Ett skrytbo. Med sina putsade pokaler o blanka golv. Det ska inte synas att man bor där. Det ska se ut som en bild ur ett hemmagazin. 

Inte som vårt. Vårat hem berättar om våra myskvällar. Om att vi har haft mkt roligare saker o göra än o putsa våra pokaler. Om att mamman älskar loppisar, gosiga filtar o raggsockar. Om att pappan gärna sitter vid sin dator o lever sig in i en annan värld med en kopp kaffe som kallnat för att man försvinner in i sin värld. Om att bebisen gärna sparkar av sig täcket när han ska sova för det är skönt o va sval o tappar sina sockar o nappar.

Vad talar erat hem om?


0 kommentarer

Gnäll gnäll gnäll.


Känner mig uppgiven o trött. Trött på o va sjuk. Samtidigt förhoppningsfull. Det verkar som att skiten ger med sig. Bara o fortsätta. Man lär sig mkt på vägen. Hur sjukvården fungerar. Hur mkt man får göra själv. Hur tuff man får va för o få den hjälp man behöver. Snart kan jag andas ut igen. Ser fram emot påsk. Pyntat trädgården med fjädrar. Påskmys med familjerna i helgen. 

Jag matar Loke med gröt o ler lika stort som han. Bland det roligaste jag har varit med om o få se lokes små uttryck nu när han fått klartecken att få provsmaka på vår mat. Går små promenader för o ändå hålla rörelsen lite igång trots den envisa infektionen. Spelar hearthstone på mobilen o lyssnar på 60 tals musik. Så jo. Livet är ändå snällt mot mig.

/gnällfisen 
0 kommentarer