Panikångest

Den här veckan har varit väldigt tuff o utmanande men också rolig. Veckan började dock väldigt oroligt med två panikångestattacker o ångest i kroppen helatiden. Så jag tog tag i det direkt o fick hjälp av både läkare o terapeut o nu känner jag mig stabil igen. 


Det är lustigt det där med panikångest att det bara kan komma som en blixt från klar himmel. Utan o veta varför. Första attacken skedde i bilen, sambon körde tack o lov. Jag fick gömma mig i jackan o försökte kontrollera min andning. Hjärtat klappade superfort o jag skakade o trodde att jag skulle dö. På riktigt. 

Andra gången var när jag cyklade o märkte att jag inte klarade av o cykla för det kändes som om jag hade cyklat ett maraton. Jag fick stanna flera gånger o försöka kontrollera mig tills jag kom hem o där satte jag mig sen på en stol med ansiktet gömt i händerna o vaggade grät skakade o andades fort. 

Det går ju över men i själva stunden är fruktansvärt o jag blir så rädd o jag blir rädd efteråt med. Jag förklarade för sambon att det kändes som att jag var i ett skräckhus eller nåt. 

Jag fick prata med terapeuten o vi kom fram till att det är vissa ord som utlöser min panikångest. Som jag kopplar till saker som har hänt mig o det är då paniken kommer. 

Men jag har ändå kunnat hålla mig samman o gått till mitt nya jobb o det har funkat jättebra o jag tror att ju längre tiden går ju tryggare kommer jag bli o ångesten kommer minska.

0 kommentarer