Mina små livsregler

Jag har mina små livsregler jag staplat upp för att jag ska må så bra som möjligt. Ibland följs dem o ibland slarvas dem. Men det viktigaste är att jag vet att dem finns.

1. Ta hand om min hälsa. Gå till vårdcentralen om det är nåt eller till tandläkaren o inte dra ut på det. Gå på alla undersökningar som erbjuds. Ex cellprovstagning. Ta mina mediciner.

2. Ät bra mat. Mat som passar mig. Vilket just nu är lchf, lite frukt o mindre kött. 

3. Har jag tunga dagar så fokuserar jag mig på o göra saker jag mår bra av. Oftast brukar städ tvätt o disk hindra mig. Men försöker tänka att det får stå en dag till. Det viktigaste är att jag mår bra. Oftast sörplar jag i mig kaffe, målar, dricker te, spelar eller det bästa av allt: åka iväg till nån i familjen eller till en kompis o umgås o slippa se skiten där hemma 😉

4. Inte släppa in för många i mitt liv. Ju fler vänner ju jobbigare blir det för mig. Jag klarar inte det. Har fått vara hård o säga ifrån o förklara så gått det går. Ibland har man fått mothugg tillbaka. Men den konflikten får man ta. För jag ska ju må bra. :)

5. Är saker för jobbiga för mig, ger mig dålig energi så försöker säga ifrån mig det eller minska det på nåt sätt så jag inte har för många uppgifter på mig. Kan handla om planering av nånting eller röja i ett rum. Då delar jag upp uppgifterna på två dagar kanske eller delegera ut dem för o minska ;) Eller så tar jag en paus. Beroende på vad det är jag ska göra.

6. Att inte ta åt mig för mkt. Det är den svåraste regeln nånsin. O jag har inte lyckats. En liten kommentar om mitt utseende eller om hur jag är, även om det bara är på skämt, så blir jag totalt misslyckad o tänker elaka saker om mig själv. Det beror på vem som säger det o vad det är som sägs. Men är det om mitt utseende så faller jag pladask. 

7. Testa nya saker. Det ger mig självkänsla. Kan bara handla om o testa en ny maträtt eller ett nytt pyssel. Behöver inte vara större än så. O samtidigt lär jag mig att skulle det smaka skit så är det inte hela världen.

8. Umgås med de jag vill utan att bli påverkad av vad andra tycker om mina vänner. Det är ju jag som ska umgås med dem o inga andra. 

0 kommentarer

Grattis till era alla mammor på morsdag!

Längesen jag kikade in här. Men idag är det ju morsdag. O då måste jag smita in med ett litet inlägg.

Dagen började med att sambon roffade åt sig min sovmorgon 😂 Vi brukar ta varannan morgon nu när vi kan. Så jag gick surt ner för trappan med loke hängandes i armen o muttrade "din tjuv" i tankarna. Men det förlät jag fort då han var uppe tidigt o tog en bajsblöja o loke o jag hade tagit över hela sängen så han fick inte plats o fick sova i soffan 😂

Sedan kom han hem med vackra blommor o gav mig lite egentid genom o ta med sig loke o överaska sin mamma med blommor. :)

Men det är ju inte det morsdag handlar om egentligen. Uppvaktandet. Inte enligt mig. Det är att skänka en tanke till oss mammor som kämpat på våra olika resor för o få bli mammor. För vi mammor som gör våra unika resor för våra små knyten. Skrev en lång text på Facebook o instagram som är mer infattande o den orkar jag inte skriva igen 😉

Men nog fan förtjänar jag blommor på min första morsdag. Har kämpat långt för o få bli mamma. O nu är jag det ♡ Min dröm kom i uppfyllelse ♡ Min loke finns. Den underbaraste varelsen i hela världen. 

Vi alla kämpar på olika sätt. O vi alla möter utmaningarna i vardagen. Men det är en fantastisk gåva som man ska vara tacksam för. 

0 kommentarer

Lchf ger resultat

Det tar sig sa gubben som sket i vasken. 2 kilo lättare är jag sen jag började köra hårt med lchf. O 3 cm mindre runt midjan rumpa o lår.

Så här ser mina matrutiner ut just nu:

Frukost: naturell yoghurt, müsli på linfrön, solrosfrön, kokos och jordnötter. Stevia o kanel. O ett kokt ägg.

Lunch: varierande men utan kolhydrater.

Sent på kvällen: en ihop slängd smoothie med allt möjligt i. Men oftast frysta bär linfrön spenat turkisk yoghurt ägg och grädde.

Blir jag sugen tuggar jag på ost, morötter, finncrisp eller ägg. Helgen unnar jag mig en propud chokladpudding. Eller mörk choklad.

Idag ska vi göra stekt fläsk och löksås. O benny har förberett blomkålsmos :)

0 kommentarer