Energispöken

Hela helgen har inneburit sjukstuga här. Vila vila vila. Men har ändå gjort några trevligheter. Myst med bästisen till exempel. Och hämtat en bärsele till bebisen. Ska slänga ihop varma mackor sen. Mjorå. En dag i mån å. 
Så mkt bloggande har det inte blivit. Dels för sjukstugan. Men oxå för mkt negativ energi som förföljt mig i några dagar nu. Energi som gör mig ledsen o bitter o som jag inte kan göra nånting åt alls. Förutom att ändra min egna inställning. Fokusera mig på de som gör mig glad istället o släppa energitjuvarna. Det sitter som en nagel i ögat på mig. Gråter. Sorgligt. Hormonerna spelar ett spratt oxå klart.
Men men. Jag påminner mig själv om att vi är rika av familj o vänner som stöttar o älskar oss för de vi är. För några andra kan vi ju faktiskt inte va. 
Stressen blir påtaglig o har fått uppmaningar till o vila. Viktigaste är jag o bebisen nu och ingenting annat. Så jag fortsätter o vila. Jobba på o leva i nuet. Och skaka av mig energitjuvarna. 

0 kommentarer

Uppmuntra fetma!

Jag försvarar inte det Katrin Zytiomierzka har uttalat sig om Malou efter tio alls. Förstår att det blir ett ramaskri. Men att uttryckligen uttrycka sig om att uppmuntra fetma är ta mig fan lika ILLA! Jag förstår själva grundtanken, att man ska älska sin kropp, och att man ska få se ut som man vill utan att folk ska nedvärdera en absolut! Jag behöver själv verkligen jobba på detta, att acceptera mina kurvor, som alltid kommer finnas oavsett om jag är tjock eller smal. Och jag är tjock. Jag har inte den pinnsmala kroppen som skönhetsidealen uppmuntrar till idag. Tjock, smal, lång, kort, skitsamma, jag älskar er ändå! Men att uppmuntra till fetma är bland det DUMMASTE jag har hört!! Att skapa en hashtagg som heter "uppmuntra fetma" är riktigt riktigt illa! Det är precis lika illa som att skönhetsidealen uppmuntrar till anorexia, precis lika ILLA! Undrar om jag oxå får folk som jublar och applåderar om jag skapar en hashtagg "uppmuntra anorexia", nej jag tror inte det! Fattar inte folk vad för förebilder de blir för unga tjejer som har problem med vikten? Jo men fortsätt med dina ätstörningar, matmissbruk, känsloätande och bli fet, det är helt okej! Risken finns att du blir sjuk, får diabetes typ 2, problem med hjärtat, problem och bli med barn och du kommer inte kunna springa efter dina barn och leka med dem för att du kommer må så dåligt, men du ska älska din kropp, fetma ska uppmuntras! Matmissbruk ska uppmuntras! Ätstörningar ska uppmuntras! En av Sveriges vanligaste folksjukdomar ska uppmuntras! Den som skapat denna tagg är otroligt klumpig och klantig, rätt tanke bakom, men helt fel sagt! Ta hashtaggen "älskadinkroppsomdenär" istället då! Fetma är en folksjukdom av en anledning!
Det finns smala människor som också får ta skit, bli kallade anorektiker och skelett, men det blir då inga ramaskri för det. Det finns smala människor som försöker äta sig upp i vikt men det går inte, likadant som att det finns större människor som lever sunt och ändå inte lyckas gå ner i vikt. Vi är alla olika, olika kroppar, olika ämnesomsättningar, olika olika olika!!! Men att uppmuntra ätstörningar, ja fetma, anorexi, bulimi, räknar jag som ätstörningar, är bara FEL! Så nu har jag sagt mitt! ;)
 
0 kommentarer

Kreativ vila

En skön ledig dag. Bara fått vara hemma o vara. Helt underbart. Pysslat med det som fallit mig in. Sambon gjorde iordning lite i barnrummet igår. Så idag kände jag för o tvätta bebisens lakan o kläder o lägga in i dens byrå. Och givetvis bädda spjälsängen. Tänk att nåt så litet ska ligga där. Längtar ihjäl mig. Har även målat i min art therapy bok, kollat på friends o pysslat lite med hemmet. Sånt som jag aldrig orkar annars. Har börjat skära ner på min medicin vilket känns. Men det är läge o göra det nu. Nu när jag är lycklig i själen, ska snart gå hem på gravidpenning (ja jag fick det beviljat tillslut!) och har lärt mig o hantera mina tankar. Ångesten kommer förstås. Speciellt städångesten som jag nämnde i mitt förra inlägg. Dödsångesten har börjat komma tillbaka igen. O vad tycker alla andra om mig ångesten. Men jag jobbar mig igenom dem. Det är så jag lär mig. Tar mig igenom ångesten, skriver ner mina tankar, tar reda på fakta och övar på mindfullness. Idag har det blivit mkt kreativ vila vilket hjälper mig mkt o slappna av. Hjälper mig att leva i nuet.
0 kommentarer