10 positiva

Dagens tio positiva:

1 Fika med en fin vän
2 Klarade av o gå en längre sträcka med vagnen
3 Fått fina presenter
4 Gosat med loke
5 Ligger just nu i soffan med go filt
6 Fått prata en massa o ta igen allt som hänt sen förlossningen
7 Att jag kan behålla mitt lugn i stressfulla situationer
8 Insikten om vad jag behöver för att jag ska må bra
9 Insikten om hur jag ska spendera min tid som mammaledig
10 Gott med ett glas mjölk o lussebullar
0 kommentarer

Stressa fram julpyntet? Nix!


Allaredan första advent. Tiden springer iväg. Loke har fått mysa hos pappa o lyssna på julmusik så jag har kunnat baka de obligatoriska lussebullarna med mandelmassa i. De bakas varje år för att de är så grisigt goda ;)
Brukar alltid stressa när jag ska baka. Vet inte varför. Så idag fokuserade jag mig på o bara ra det lugnt. Jag har ju all tid i världen på mig o baka. Och det är roligt. Jag gör det för att jag tycker det är roligt så varför ska jag stressa mig igenom det? För o se resultatet. Så idag tog jag det lugnt o hade riktigt kul. Och fina bullar blev det ändå trots att jag inte stressade ;)
Vi har gått en tur med vagnen idag o träffade lite folk på vägen vi känner. Loke har sovit mest idag. Men när han vaknar ska jag passa på o mysa massor med honom ♡
Varför ska man stressa med julpyntet föressten? Julen kommer ju ändå. Sambon ska plocka fram julpyntet åt mig sen plockar jag i lugn o ro i veckan när jag känner för det o när lillen tillåter det ;) Nej ingen ska kunna stressa på mig nu. Fuck you säger jag då ;)
0 kommentarer

Förnekelse

Bvc frågar mig om jag har svårt o prata om förlossningen. Nej nej absolut inte säger jag o biter ihop käkarna o inser själv hur jag ljuger för både bvc o mig själv. Förnekelsen. 

Det är så lätt o förneka sina problem. Lättare o fly än o möta dem. Men det bästa man kan göra för sig själv är o bemöta rädslan. För min del kan jag inte riktigt bemöta den än. Allting är fortfarande suddigt o jag minns bara några få bitar av pusslet. Jag hoppas min terapeut kan hjälpa mig med detta.

Har även bett om o få min journal utskriven under förlossningen. Får hem den om några månader vilket kan va lagom för då hinner jag smälta lite till.

Även förnekelsen finns där. Så vet jag inombords att jag måste bemöta den. Men med få steg. Sakta. Om man bemöter den för fort. Då blir det väl fel? Anser jag..

Undrar hur mkt man har förnekat i sitt liv o som ligger o gror i det undermedvetna. Undrar hur mkt omedveten energi den tar. 

Det som ligger i det förgånga o som man har förträngt. Är det nån mening o dra upp det igen? Hjälper det en o bli av med negativ energi? Blir man en friare människa om man gör det?

Så går mina tankegångar en lördag.

När sambon kommer hem blir det promenad med vagnen o familjemys. ♡
1 kommentar