Gott nytt år!!! 🎉

Sitter o lyssnar på abba musikalens soundtrack. Har ni tänkt på att sången "when all is said and done" med Pierce brosnan är fruktansvärt fin? Så man blir lipfärdig? Jo jag har blivit väldigt blödig. Som vanligt på nyårsafton börjar man reflektera om året eller hur. Om det har varit ett skit år o man hoppas på ett bättre 2016. Eller att man är lagom nöjd med året. Eller det bästa året nånsin. 
För min del var det det allra bästa året jag har varit med om. Det har varit en sån lång tuff jobbig känslomässig o lärorik resa detta året för mig. Året började med att jag knäcktes itu. Brakade ihop. Satt helt förstörd hos läkaren. Kände mig maktlös. Så började mitt år. Hopplöst. Förtvivlat. Finns inget hopp. Ingen mening. Sen började min aslånga resa. Allt från att försöka bli gravid, bli gravid o bli mamma. Allt från att få ångestattacker, samtala med terapeut, lära mig från början igen. Lära mig att stå på mina ostadiga ben. Lära mig att leva igen. 
Året avslutades med en fruktansvärd förlossning som sedan blev till ett vackert minne då våran Loke kom till världen. Och ja jag trodde aldrig jag skulle säga detta. Men lätt att jag skulle göra om det igen för o få våran fina Loke ♡ Det har varit en resa o få honom ♡ En lärdom till er. Man skaffar inte barn. Man får dem. Det är en gåva. Alla får inte denna fantastiska gåva. Ta det inte för givet. 
Det här året har lärt mig en superviktig läxa. Njut av livet. Älska din familj o dina vänner till fullo. Grubbla inte. Unna dig. Se det vackra i det lilla ♡


0 kommentarer

Ångest/Funderingar/Nyårslista


Ångest. För allt. Dåligt samvete. För allt. Lipar. För allt. Irriterad. För allt. Slutat helt med citalopramen igen. Är jag såhär? Måste jag va beroende av medicinen för alltid? (Nej jag ammar inte, så ni hysteriska mammor kan sänka ner blicken o öronen igen). Har en allmänt sur kväll som började för nån timma sen. 

Ska jag alltid va den där snälla anki som tänker att det är ändå ingen idé o lägg ner energi på dumma människor o säga ifrån. Den snälla anki som är alla till lags. Som ger med sig för man orkar inte tjafsa. Ger med sig för andras skull. Drar inte upp nån konflikt för jag kommer ändå förlora den o inse att det ändå är mitt fel. 

Är det vad jag ska lära min son? Är det vad jag vill att min son ska bli? 

Nej jag vet ingenting längre. Vill bara lägga mig med täcket över huvudet. Men det var inte därför jag skulle skriva idag. Jag skulle skriva en liten rolig frågelista över 2015. Känn er fria o kopiera den o svara om ni känner för det.

1. Vilken låt spelades mest?
Shake it off med Taylor Swift. Elastic heart med Sia. Du finns inom mig från Tarzan. Låt mig va med navid modiri o gudarna.

2. Vilken serie tittades mest på?
Tre kronor. Falling skies. Supernatural. Charmed.

3. Speciellt datum du alltid kommer minnas?
17 november förstås när Loke kom till världen.

4. Första gången upplevelser?
Skjutit pilbåge. Fött barn. Gått ner en massa i vikt. Bli mamma. Va gravid. Smakat rå lax. Få panikångest. Och mkt annat. 

5. Nåt du ångrar?
Ingenting förutom all onödig tid jag lagt på o oroa mig för saker som aldrig hänt.

6. Den bästa upplevelsen?
Känna Loke för första gången i magen. Som en liten fladdrande fjäril.

7. Den godaste maten?
Lchlasagne på kyckling o grön pesto, mums! 👌

8. Nya bekantskaper?
Nej men har fått djupare relationer till vissa ♡

9.  Nån lärdom?
Blivit mer medveten om mig själv. Att jag är viktigast i mitt liv. 

10. Nånting du skulle vilja uppleva igen?
Känslan av o se plusset på stickan. Höra Lokes röst för första gången. Känna han för första gången. Siffran på vågen. Känslan av o känna sig fin. Känslan av o uppnå ett mål man aldrig trodde man skulle klara.1 kommentar

Nyårslöften


Det är viktigt o unna sig nånting varje dag. Igår unnade jag mig ett bad. Idag unnade jag mig att sminka kan mig med nytt smink jag köpte häromdagen då jag inte sminkar mig så ofta längre.
Att unna sig nåt kan va vad som helst. En vila. Göra en spellista på Spotify. Kolla på en film. Dricka en kopp kaffe. Skillnaden är bara att man unnar sig det. Det är skillnad på o unna sig en kopp god kaffe än o slänga i sig en kopp kaffe.
Därför tar jag mig friheten o utmanar er alla o unna er nånting idag. Själva knepet är att hitta den lilla guldkant i vardagen. Kanske du stannar upp när du slänger i dig den där koppen med kaffet på morgonen o njuter av den istället. Du unnar dig det. 

Jag har föressten kommit på mitt nyårslöfte. Jag tänkte först inte ha nåt. Men jag kom på nåt som jag redan börjat göra. Testa nya saker. Jag är en såndär tråkig människa som beställer samma pizza på samma pizzeria. Jag dricker samma kaffe som jag alltid gör. Samma mat varje dag. Det är tryggt. För jag vet att det är gott o jag blir inte besviken o tänker att det är slöseri med pengar o att jag kunde fått den där goda pizzan som jag vet är god!
Men varför inte testa lite. Vara lite nyfiken på livet. På smakerna, dofterna o färgerna. Den här veckan testade jag en ny pizza på en annan pizzeria o det var bland den godaste pizzan jag ätit! Jag har även testat månadens kaffe på ett café men som inte var god! Men jag testade den. Och vanligt kaffe kunde jag ändå dricka när jag kom hem. Nästa gång kanske det blir det godaste kaffet jag nånsin druckit ;) Nästa gång kanske jag testar en ny hårfärg. Eller en ny färg på ögonskuggan. Vem vet :)
0 kommentarer